eLegal Consulting richt zich in de eerste plaats tot KMO’s die geen interne juridische dienst hebben, maar toch worden geconfronteerd met juridische beslissingen en/of betwistingen. 

Daarom biedt eLegal Consulting, naast degelijke algemene voorwaarden, eveneens een pakket debiteurenbeheer aan met betrekking tot de eerste stappen van het invorderingsproces:

  1. Aanmaningsbrief
Door middel van de aanmaningsbrief wordt de klant vriendelijk maar kordaat verzocht over te gaan tot de betaling van de factuur.

eLegal Consulting zal het ontwerp opmaken op basis van de stukken (algemene voorwaarden, factuur, reactie van de klant en eventuele andere relevante informatie). Er zal nagegaan worden of u reeds nalatigheidsintresten en een forfaitaire schadevergoeding kunt opvragen. Desgewenst maakt eLegal Consulting voor u een template op die ook voor andere onbetaalde facturen kan worden gebruikt.
  1. Ingebrekestelling
Een ingebrekestelling heeft tot doel de klant een laatste keer formeel aan te spreken met betrekking tot het totale openstaande bedrag (hoofdbedrag incl. de interesten en eventuele forfaitaire schadevergoeding). In het schrijven zal worden vermeld dat in geval van niet-betaling gerechtelijke stappen kunnen worden ondernomen ter invordering van de factuur. Gelet op de bijzondere waarde van dit schrijven, wordt het per aangetekende zending verzonden.

eLegal Consulting kan ook hiervoor een klant-specifieke ingebrekestelling, dan wel een template voorzien.

Tarieven:

Hieronder kunt u een overzicht van het honorarium van eLegal Consulting excl. BTW terugvinden:

  • Eenmalige vaste dossierkost: 25 euro
  • Aanmaningsbrief specifiek dossier: 100-250 euro (afhankelijk van het aantal stukken ter studie)
  • Ingebrekestelling specifiek dossier: 100-250 euro (afhankelijk van het aantal stukken ter studie)

Indien u meerdere invorderingsdossiers zou willen doorgeven, kan een korting worden aangeboden.

Wenst u mijn tussenkomst enkel voor een template (i.e. niet klant-specifiek) aanmaningsbrief en ingebrekestelling, afgestemd op de algemene voorwaarden van uw bedrijf, kunt u deze beide samen bekomen voor de ronde prijs van 100 euro (excl. BTW).

Bij de invordering van de onbetaalde facturen zal steeds rekening worden gehouden met de specifieke klantenrelatie. 

Ook in geval u een protest op een factuur ontvangt, kan eLegal Consulting u verder begeleiden. Een protestbrief bevat namelijk vaak juridische elementen die eveneens beantwoord dienen te worden teneinde de rechtspositie van uw onderneming te vrijwaren in geval van een rechtszaak. 

Omgekeerd kunt u mijn hulp uiteraard ook steeds inroepen voor het opmaken van een protestbrief.

eLegal Consulting’s honorarium bedraagt 80 euro per uur excl. BTW voor het beantwoorden van of de opmaak van protestbrieven. Afhankelijk van de omvang van het protest kan desgevallend alsnog een vaste prijs worden afgesproken.

Expertise

Corporate

Lees meer

Commercial

Lees meer

Meest gevraagde documenten + prijs

Lees meer

Juridisch vertaalwerk

Lees meer

Hoe u eLegal Consulting kunt bereiken:

CONTACT

CONTACT
Mail mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ONDERNEMINGS-GEGEVENS

eLegal Consulting BV
Losschaardstraat 38
8550 Zwevegem
BTW BE 0750.481.080
IBAN BE24 3632.0012.0538
  • eLegal Consulting: your online freelance legal counsel